Behandelingen van Podozorg Oenkerk

Visie op voetzorg

Onze voeten vormen letterlijk en figuurlijk de basis van ons gaan en staan. Iedere dag weer zijn er duizenden belastingsmomenten van de voet. Gelukkig is de anatomie van de voeten (botten, banden, pezen, spieren, huid, bloedvaten, zenuwvezels en vetweefsel), middels voetbogen zo opgebouwd dat ze die belasting ook aan kunnen. De voet is in staat zich steeds ook aan te passen aan de belasting die we vragen en ook aan de omstandigheden waaronder we ze belasten.

Door omstandigheden kan het zijn dat onze voeten de belasting niet meer aankunnen. Er treedt pijn op, vermoeidheid, prikkelingen, tintelingen. Dit kan zijn tijdens sporten, wandelen of tijdens onze dagelijkse belasting.

Kom langs bij de (register) podoloog!

Op dat moment is het raadzaam om de (register)podoloog te bezoeken. Door de voeten op een vakkundige manier te onderzoeken kan de podoloog de oorzaak van klachten opsporen en, nog belangrijker, hij deze ook kan helpen oplossen. Bij Podozorg Oenkerk (Harrie Moerings) kan de oplossing liggen in een combinatie van podologie, fysiotherapie en manuele therapie.

Behandelingen van Podozorg Oenkerk

Met een podotherapeutische steunzool kan ik de voet daar ondersteunen waar hij dat nodig heeft en ontlasten op de plekken die overbelast zijn. Middels manuele mobilisaties breng ik de voet weer optimaal in beweging en met de fysiotherapeutische oefeningen help ik u de voet weer in goede conditie te brengen.

Maak een afspraak

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.